TALLER D'EXPERIMENTACIÓ: FLUïT NO NEWTONIÀ

Vos heu plantejat alguna vegada com diferenciar un fluït newtonià d’un no newtonià? Avui, els alumnes de la classe de Harry Potter ho hem  investigat i experimentat.

Però, quina diferència hi ha entre els dos tipus de fluïts? El punt clau per diferenciar-los és la seva viscositat. Els fluïts neutonians presenten una viscositat constant que no s’altera mai per aspectes externs, però la viscositat dels fluïts no neutonians no està definida. Pot variar segons la temperatura o pressió que hi apliquem. Per això se li diu no newtonià, perquè no compleix amb la llei de Newton, que considera de tot fluït ha de mantenir una viscositat constant.

La característica principal dels fluïts no newtonians és que poden actuar com a LÍQUID O SÒLID!! Quan aquest fluït pateix una força o pressió, augmenta la viscositat i en proporció a la força que se li fa i es torna dur i sòlid. Quan es deixa en repòs, actua com a líquid.

Es poden trobar molts de tipus d’aquests fluïts, nosaltres ho hem aconseguit amb aigua i farina de dacsa mesclada dins un vol.


´
Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ADÉU ANDREA, MIL GRÀCIES PER TOT!!