TALLER D'EXPERIMENTACIÓ: TINTA MÀGICA

Avui hem fet un experiment molt divertit i inspirat en una seqüència de la pel·lícula de "Harry Potter i la càmera secreta", la del diari secret de Tom Ryddle. A les imatges del film, surt com el missatges apareixen de forma màgica sobre el paper i nosaltres hem fet el mateix!!


Heu vist?? Aquest experiment és molt senzill a la vegada que divertit i només emprant materials que tenim a l'abast: llimona i una espelma. Aquí teniu el procés de l'experiment.

Seguint les passes de tot científic, primerament hem observat, fet hipòtesis i després hem realitzat l'experiment. Hem sucat llimons amb l'expremedora, hem escrit el nostre missatge secret i finalment, l'hem descobert emprant el calor d'una espelma. Hem comprovat que l'àcid cítric que tenen les llimones reacciona al calor i fa que es deshidrati i reaccioni descomponent-se per l'efecte de la temperatura, mostrant-se de color marró, la qual cosa torna visible el nostre missatge secret. 

Com a data curiosa, hem de dir que aquest sistema de missatgeria secreta s'ha emprat a moltes cultures, fins no fa gaires anys. Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ADÉU ANDREA, MIL GRÀCIES PER TOT!!